Kinderdagverblijf villa kakelbont bij de apotheek in Venlo

IMG-20180102-WA0002

Het thema Hatsjoe is heel breed, niet alleen gaat het om het ziek zijn of naar de dokter/ ziekenhuis gaan. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leren ook wat er na het doktersbezoek gebeurd want ben je altijd meteen beter als je bij de dokter bent geweest? Of heb je nog iets nodig waardoor je sneller beter wordt. De kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont leren dat er ook een apotheek is waar je medicijnen kunt halen om beter te worden. De dokter kan een briefje meegeven waar een medicijntje op staat en die moet dan bij de apotheek gehaald worden. In alle 3 de groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn er apotheekwinkels gemaakt. Hier kunnen ze allemaal verschillende soorten medicijnen kopen, net als in een echte apotheek.

We hebben eerst een demonstratiespel uitgevoerd zodat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen zien wat er de bedoeling is in een apotheekwinkel. De juffies spelen het spel want eentje is er niet lekker aan en komt iets in de apotheek halen, de andere juf speelt de mevrouw die in de apotheek werkt. Door het rollenspel kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zien wat de bedoeling en kunnen ze dit ook naspelen. Op deze manier kunnen de kinderen beter snappen wat een apotheek is.

IMG-20180102-WA0005

We zijn ook met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont naar een echte apotheek gewandeld want die ligt dicht in de buurt. Hier zijn we gaan kijken hoe de winkel eruit ziet en wat er allemaal in de winkel te koop is enz. Ook hadden we 1x puk meegenomen want die was heel ziek en hadden we in de apotheek een potje met “verkoudheidspilletjes” meegekregen. Dat was wel heel lief van de mevrouw van de apotheek. Gelukkig was puk toen snel weer beter nadat hij die pilletjes had opgegeten 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan