Pillenpotjes knutselen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20180103-WA0007

Bij de apotheek worden veel spullen verkocht waardoor iemand weer beter kan worden. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten zelf pillen in een potje opplakken zodat er heel veel pillendoosjes waren en iedereen weer snel beter zou worden.

Op alle 3 de groepen mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont deze potjes vullen met gekleurde pilletjes (lees playmais). Deze pilletjes hoeven niet met plaksel geplakt te worden maar hier heb je alleen water voor nodig, dat is toch wel heel gek zeg. Eerst lieten we de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zien wat een potje is waar pillen of vitamines inzitten, want de meeste kinderen krijgen een vitaminepilletje thuis. Op deze manier wordt het visueler voor de kakelbontjes wat ze mogen maken en hoe het eruit ziet.

IMG-20180109-WA0005

Maar toch blijft het voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont wel gek dat ze geen plaksel nodig hebben. De juf laat eerst zelf zien wat ze doet en hoe ze dit doet, zo kunnen de kinderen zien wat de bedoeling bij deze activiteit is. Toch wel leuk om de playmais eerst op het natte washandje te doen en daarna op het blaadje, zo blijft die plakken. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn hier allemaal veel bezig met de fijne motoriek en sorteren van kleuren. Sommige kakelbontjes kiezen bewust voor een bepaalde kleur terwijl andere kinderen zoveel mogelijk verschillende kleuren willen opplakken. Of iemand die heel veel pillen wilt opplakken en iemand anders die geen rust heeft na 3 pilletjes plakken weer klaar is en wilt gaan spelen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn hier allemaal vrij in en eigen creatie is belangrijker dan wat er allemaal op papier staat. Het gaat om de ontwikkeling van het kind en we laten het kind zelf bepalen wat ze willen doen en of ze überhaupt mee willen doen met de activiteit.  Er zijn verschillende mogelijkheden om de pillen te knutselen in het potje, het kan ook door verf op de vinger te doen en die op het papier te stempelen. Dat is ook goed voor de fijne motoriek. Deze kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben allemaal heel goed hun best gedaan!

IMG-20180108-WA0000

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan