Kinderdagverblijf villa kakelbont doet mee aan de nationale voorleesdagen 2018

Op woensdag 24 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2018 groots met Het Nationale Voorleesontbijt, waar basisscholen, bibliotheken peuterspeelzalen en kinderdagverblijven massaal aan meedoen. Centraal tijdens dit ontbijt staat het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup.

Afbeeldingsresultaat voor voorleesdagen 2018

Het wordt al regelmatig benoemd hoe ontzettend belangrijk het is om de kinderen veel voor te lezen om zo de taalontwikkeling flink te stimuleren. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont worden ook iedere dag voorgelezen door een juf van de groepen die er bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn. Een keer in het jaar is er het nationale voorleesdagen in heel Nederland. Kinderdagverblijf villa kakelbont doet hier ook aan mee.

Woensdag 24 januari werd er afgetrapt met een voorleesuurtje bij de bieb in Venlo, hier mochten de oudste kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ook naartoe. Lot Lohr (bekend van sesamstraat) kwam hier boekjes voorlezen en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont waren heel aandachtig aan het luisteren naar de verschillende verhaaltjes en onder andere het boekje van Ssst de tijger slaapt…

IMG-20180124-WA0007

De aankomende weken komen er iedere dag ouders/ opa’s of oma’s boekjes voorlezen bij kinderdagverblijf villa kakelbont. In het kader van de nationale voorleesdagen is dit wel een mooie aanvulling en zeker interessant voor de kakelbontjes om eens te luisteren naar iemand anders die een verhaaltje voorleest.

IMG-20180124-WA0004

Alvast bedankt voor iedereen die de aankomende 1,5 week komt voorlezen bij kinderdagverblijf villa kakelbont!!!!!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan