Meten en wegen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20180110-WA0010

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we het veel gehad over de dokter, het ziekenhuis, ziek zijn enz. Bij dit thema besteden we ook aandacht aan het consultatiebureau, want hier gaan de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ook naartoe. Op het consultatiebureau worden de kinderen onderzocht (0-4 jaar). Dit is de doelgroep van kinderdagverblijf villa kakelbont vandaar dat het ook fijn is om hier soms aandacht aan te besteden. Samen met de ouders volgen ze de groei en ontwikkeling van het kind. Ook kan het kind hier ingeënt worden tegen een aantal kinderziekten. Het consultatiebureau is er voor vragen over opgroeien, opvoeden en ouderschap.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen eerst naar een verhaaltje luisteren van een kindje die het wel spannend vindt om naar het consultatiebureau te gaan want spuitjes doen pijn. Sommige kakelbontjes vinden het eigenlijk ook wel heel spannend dus wij proberen de kinderen een beetje te laten zien wat het kan zijn en wat ze kunnen verwachten. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen na het verhaaltje zelf ervaren wat het kindje in het boekje heeft gedaan, zoals op de weegschaal, kijken hoe groot iemand is en kijken of de ogen goed zijn om allemaal verschillende grootte plaatjes te zien.

Het was uiteindelijk wel heel leuk om op de weegschaal te staan voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont en hoe zwaar ze zijn, getallen zeggen gelukkig nog niks voor deze kinderen 😉 En dit was helemaal niet spannend om ergens op te gaan staan en dat er dan een getal te zien is. Dus de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont wilden er wel veel vaker op staan. En hoe lang is iedereen? Welk kindje is het grootste en welk kindje is het kleinste? Dit vonden ze allemaal ook wel leuk en waren heel erg nieuwsgierig naar waar het streepje zou staan, hoe groot jezelf bent.

De kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont zullen nu wel graag naar het consultatiebureau gaan want ze weten een beetje wat er gebeurd. Alleen het prikje, daar kunnen wij ze niet op voorbereiden….

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan