Kinderdagverblijf villa kakelbont heeft een nieuw thema…

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we deze week met een nieuw thema begonnen. Het thema is voor de komende 6 weken: “eet smakelijk”. Tijdens dit thema hebben we de ruimtes van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s omgetoverd tot een restaurant en een supermarkt. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen de komende weken aan de slag gaan met het verkopen van eten in de supermarkt (dus alle lege flessen en verpakkingen van etenswaar zijn welkom om in de winkels te kunnen gebruiken) en het gaan eten in een restaurant. Hier liggen ook menukaarten, net als in een echt restaurant. Puk is de kok maar de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen natuurlijk ook kok zijn in het restaurant.

Verder zullen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weer heel veel leuke nieuwe activiteiten kunnen doen tijdens dit thema. We zullen voornamelijk veel met het eten bezig zijn en de kinderen mogen ook helpen met de tafel dekken/afruimen, afwassen enz.Het boekje wat de komende 6 weken bij dit thema centraal staat is:  Eten met Fien en Milo van Pauline Oud.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen ook thuis met dit thema bezig zijn, wat enkele tips:

0 t/m 1,5 jaar:
Laat de baby’s verschillende soorten fruit ruiken en proeven. Geef de baby een lepel en laat ze hiermee ontdekken.
1,5 t/m 2,5 jaar:
Laat de kinderen allerlei soorten eten ruiken en proeven en vraag wat ze wel en niet lekker vinden. De kinderen mogen mee
helpen met koken en bakken. Laat ze zelf ontdekken met een vork of een lepel. Ook kunnen ze meehelpen met het dekken en
afruimen van de tafel.
2,5 t/m 4 jaar:
Laat de kinderen allerlei soorten eten ruiken en proeven en vraag wat ze wel en niet lekker vinden. Ze mogen zelf roeren in de pan.

De kinderen helpen met klusjes zoals de afwas. Laat de kinderen met bestek eten.
De komende weken zullen weer veel leuke verhaaltjes hier komen wat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont allemaal doen tijdens het nieuwe thema!
Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan