Kinderdagverblijf villa kakelbont juffies lezen interactief voor

IMG-20180227-WA0010

Bij ieder thema hebben we boekjes die we interactief kunnen voorlezen aan de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. We zorgen vooraf dat de materialen klaar liggen die we nodig hebben om de woorden en plaatjes visueel te kunnen maken. Vervolgens gaan we in kleine groepjes het verhaaltje voorlezen en vertellen. We zorgen dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zodanig in groepjes worden ingedeeld dat ze van elkaar kunnen leren.

In dit verhaaltje gaat het om een knuffel van een kindje. We gebruiken zelf ook een knuffel zodat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen voelen en ervaren dat de knuffel zacht voelt. In het verhaaltje vertelt het kindje dat de knuffel lekker zacht is, op deze manier kunnen de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont zelf voelen en ervaren dat de knuffel zacht voelt. De neus van de knuffel is hard, daarom gebruiken wij ook een knuffel waarvan de neus hard is. Op deze manier kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont beter begrijpen wat alle woorden betekenen en het zelf voelen.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben over het algemeen net wat meer concentratie als een boekje visueel wordt gemaakt, ze raken net iets meer geprikkeld om wat aandachtig te luisteren en zelfs mee te doen met het verhaal. Eigenlijk is het wat meer een soort toneelstukje voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont, waar ze ook zelf mee mogen spelen. Hier kunnen ze ook veel van leren en proberen we de taalontwikkeling te stimuleren.

Uiteraard blijven we ook “gewoon” boekjes voorlezen want de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont blijven dat ook leuk vinden!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan