Popenkastpoppen ontdekken bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20180227-WA0012

Tijdens het thema “knuffels”‘ willen we vooral de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont bewust laten worden van de zachtheid of hardheid van de knuffels. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leren we wat knuffels zijn (lekker zacht) en wat poppetjes zijn (hard). We kunnen dan bijvoorbeeld een knuffelpaard naast een hard poppetje paard leggen en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont het verschil laten voelen. Wat voelt hard en wat voelt zacht? Kun je dat ook zien? En hoe voelt het als het hard of zacht is? Voelt dat lekker aan of juist een beetje gek? Dit zijn allemaal vragen waar we het onder andere met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont over kunnen hebben.

We hebben ook een bak met allemaal poppenkast poppen, zitten hier alleen maar harde poppen in of kunnen poppen ook zacht zijn? In deze bak kunnen kinderen ook weer het verschil voelen en zien tussen hard en zacht. Natuurlijk is het nog leuker dat er poppenkast gespeeld kan worden met al die verschillende soorten poppen in de doos. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het heel leuk om te luisteren naar het verhaaltje maar nog leuker om ook zelf mee te mogen doen. Eerst maar eens kijken hoe het werkt om de hand in een pop te krijgen en dat de pop niet van de hand kan vallen. Voelt de pop van binnen ook zacht of voelt die dan hard?

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben genoeg fantasie en vooral bij de oudere kinderen komen leuke verhalen naar voren tijdens het poppenkast spelen!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan