Kinderdagverblijf villa kakelbont maakt een placemat

Binnen ieder thema komt ook een knutselactiviteit aan bod. Tussendoor kan er uiteraard nog meer geknutseld worden door de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont want knutselen is wel een van de favoriete activiteiten voor de kakelbontjes.

Maar volgens de werkwijze van uk en puk waar wij mee werken zit er ook altijd een standaard knutselactiviteit bij. Binnen het thema “eet smakelijk” hebben wij als knutselactiviteit dat er een placemat wordt gemaakt. Want als je thuis gaat eten, is er meestal wel een placemat waar het bord op staat zodat je niet op de tafel knoeit met het eten.

De oudere kinderen van de groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont mochten zelfs met een kinderschaar allemaal lekkere producten uitknippen uit de reclameblaadjes van de supermarkten. Dit is goed voor hun fijne motoriek maar ze moeten niet kunnen knippen als ze bij villa kakelbont weg gaan, dit is iets wat ze op school vooral gaan leren. Wat staat er allemaal voor lekkers in een blad? En wat vinden ze niet lekker in het reclameblaadje? Er staat zoveel in dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont moeilijk kunnen kiezen wat ze op hun placemat willen plakken. De jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen aanwijzen wat ze lekker vinden en de juf knipt het plaatje dan uit. Het bestek wat erbij ligt, mogen ze kleuren en klaar is de placemat!

Nog even lamineren zodat de zelfgemaakte placemat niet vies gemaakt kan worden door de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. Zo’n mooie placemat mogen ze thuis gebruiken voor als ze gezellig met mama en papa gaan eten…

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan