Tuinieren bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Binnen het thema “eet smakelijk” zijn we veel bezig met het voedsel en het koken in de keuken, naar de supermarkt gaan om boodschappen te halen. Maar binnen dit thema kun je ook buiten bepaalde kaders kijken en activiteiten aanbieden die met het thema te maken hebben maar vrij nieuw zijn voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Deze week mochten de kakelbontjes helpen om zaadjes te poten zodat er bepaalde groenten uit kunnen groeien. Eerst werden de bakjes gevuld met potgrond, welke kleur heeft potgrond? Hoe ruikt potgrond en voelt dit aan? enz. Hebben de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont thuis ook wel eens geholpen in de tuin? En wie heeft er thuis plantjes staan waar groenten of fruit kunnen groeien? Wat moet je dan doen om te zorgen dat het eten kan groeien?

Nadat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden geholpen om de potgrond in bakjes te doen, mochten ze ook helpen om de zaadjes erbij te stoppen. Welke zaadjes zijn dat? Welke groente- of fruitsoort gaat dit worden? Nadat de zaadjes erbij zijn gedaan mocht er nog wat potgrond bovenop om de zaadjes te verstoppen. En als laatste was het belangrijk dat er al water wordt gegeven zodat de zaadjes goed kunnen groeien. De komende tijd kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont blijven helpen om water te geven zodat de zaadjes zo goed gaan groeien dat we uiteindelijk misschien zelfs de zelfgemaakt groente of fruit kunnen gaan proeven!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan