Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo heeft een nieuw thema

Deze week zijn de groepen van de tommy’s en annika’s, langkousjes en de nilssons van kinderopvang villa kakelbont begonnen met een nieuw thema: “eet smakelijk”.

Binnen dit thema zijn de 3 groepen omgetoverd tot een supermarkt en een huishoek. De kinderen kunnen in de supermarkt eten kopen en vervolgens nemen ze het eten mee naar “huis”. Daar kunnen ze het eten in de keuken leggen en fijn koken met de spullen die ze gekocht hebben.

Tips voor activiteiten om thuis met de kinderen van kinderopvang villa kakelbont die met dit thema te maken hebben zijn:

Laat de baby’s verschillende soorten fruit ruiken en proeven.
Geef de baby een lepel en laat ze hiermee ontdekken.
Geef de baby’s ook eens een glimmende lepel. Wat zien ze in de lepel? Een lief baby’tje?

Laat de kinderen allerlei soorten eten ruiken en proeven en vraag wat ze wel en niet lekker vinden. De kinderen mogen mee helpen met koken en bakken. Laat ze zelf ontdekken met een vork of een lepel. Ook kunnen ze meehelpen met het dekken en afruimen van de tafel. Ze mogen zelf roeren in de pan. De kinderen helpen met klusjes zoals de afwas. Laat de kinderen met bestek eten. Liedjes zingen die bij het thema horen. Lees boekjes voor die te maken hebben met het thema. Doe de kinderen tijdens de ruik en proef
activiteit een blinddoek om en laat ze raden wat ze geproefd hebben.

Bij kinderopvang villa kakelbont hebben we genoeg leuke activiteiten die te maken hebben met dit thema voor de komende tijd!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan