Modderdag bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Afgelopen maandag was het nationale modderdag en kinderopvang villa kakelbont deed gezellig mee aan deze leuke modderige dag. Van tevoren kregen de ouders een mail met informatie over de modderdag maar vooral het advies om kinderen oude kleding aan te trekken of kleding die vies mag worden bij kinderopvang villa kakelbont.

Tijdens deze modderdag ontdekken de kinderen van kinderopvang villa kakelbont wat modder is en hoe je ermee kunt spelen. De kinderen ontdekken hoe je modder maakt. Ze mogen er zelf mee kliederen en er kunstwerken mee maken.

Activiteiten die de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s met modderdag bij kinderopvang villa kakelbont konden doen waren:

Met de auto’s rijden door het zand en daarna met zand en water zodat het modder werd. Ze mochten vervolgens verven met de auto’s op een wit blaadje door met de auto over het blaadje op en neer te rijden. Er was een klein zwembad gevuld met zand en een beetje water, hier lag speelgoed in waar ze mee mochten spelen. Sommige kinderen speelden met veel fantasie en gingen van de modder soep maken. En zo waren er verschillende leuke activiteiten voor de kakelbontjes die met modder te maken had.

Ook de jongste kinderen mochten meedoen aan modderdag en kregen een dienblad met zand en daarna kwam er water bij zodat ze konden zien dat dit modder werd. Met de handen de modder ontdekken was wel erg leuk voor de jongste kinderen bij kinderopvang villa kakelbont!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan