Kleuren en tellen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij de tommy’s en annika’s (het 3+ groepje) van kinderopvang villa kakelbont wordt er regelmatig gerichter activiteiten aangeboden die te maken hebben met de kleuren en het tellen in hoeveelheden. Bij de jongere kinderen die bij de nilssons en de langkousjes zitten, wordt dit ook aangeboden maar dan op een andere manier.

De kleuren die veel te zien zijn onder andere: rood, blauw, groen, geel, oranje. Het is belangrijk dat kinderen rond de 3 jaar de kleur kunnen herkennen en benoemen, vandaar dat dit regelmatig geoefend wordt bij kinderopvang villa kakelbont. Behalve de kleuren benoemen en herkennen, wordt er veel geteld bij de kinderen van de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s. Tijdens veel verschillende activiteiten kan geteld worden en dit wordt veel herhaalt zodat de kinderen dit kunnen gaan onthouden en zelfstandig leren tellen.

Bij de tommy’s en annika’s hadden ze een paar belangrijke ontwikkelingsgebieden in 1 activiteit gedaan bij kinderopvang villa kakelbont. Ze mochten beren proberen te pakken met een groot pincet ( dit is goed voor de fijne motoriek) en iedere beer heeft een bepaalde kleur, die mocht in de beker van dezelfde kleur gestopt worden. Daarna mochten ze nog de beren tellen die er in de beker zaten. Op deze manier ben je met de rekenprikkels bezig en voor de kinderen is dit een leuke en gezellige (en leerzame) activiteit die ze kunnen doen bij het 3+ groepje van kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan