Knutselen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Tijdens het thema van sinterklaas wordt er in alle 3 de groepen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s veel geknutseld. Bij de tommy’s en annika’s mochten de kakelbontjes zelf cadeautjes maken met het echte inpakpapier. Ze mochten van het inpakpapier stukken scheuren en dit plakken op het cadeautje, het leren scheuren is vaak nog een beetje lastig dus vandaar dat er geoefend wordt bij kinderopvang villa kakelbont. Dit werden wel erg mooie cadeautjes…

Bij de langkousjes en nilssons mochten de oudere kakelbontjes met een prikmatje werken bij kinderopvang villa kakelbont. Ook het prikken is vaak nog een beetje lastig, vandaar dat sommige technieken al in de opvang aangeboden wordt zodat ze al kennismaken hiermee voordat ze naar de basisschool gaan. Eerst mochten ze leren prikken. Ze mochten kiezen uit verschillende kleurplaten over sinterklaas en piet en nadat ze klaar waren met het leren prikken, mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont de kleurplaat nog inkleuren.

Bij de langkousjes mochten ze piet een gezicht geven, ze mochten zelf de ogen/neus/mond en pietenmuts opplakken. Zo kun je verschillen zien in hoe ze eruit zien, 1 pietje was bijvoorbeeld heel blij en een ander pietje was verdrietig.

Behalve deze knutselwerkjes werden er ook veel pietenmutsen en mijters geknutseld bij kinderopvang villa kakelbont. Een stoomboot werd geverfd enz. Al die leuke knutselwerkjes mochten de kakelbontjes mee naar huis nemen zodat ze dit thuis kunnen ophangen voor pakjesavond aankomend weekend.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan