Knutseltijd bij kinderdagverblijf villa kakelbont

De groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn niet vanzelf zo mooi versierd, de kinderen mochten de afgelopen tijd regelmatig knutselwerkjes maken die te maken hadden met het thema Carnaval!

Zo werden er onder andere maskers gemaakt want met de carnaval zijn er soms mensen die onherkenbaar willen zijn vandaar een masker 😉 Er werden ook muziekinstrumenten gemaakt met wc rollen en in de wc rollen zat dan macaroni of rijst enz. Op deze manier kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont thuis liedjes zingen en muziek maken met hun zelfgemaakt instrumentje. Maakt dit net zoveel geluid als een muziekinstrument bij kinderdagverblijf villa kakelbont?

Clowntjes werden gemaakt en het was wel even nadenken voor sommige waar ook alweer precies de oren, ogen, neus enz zat. Maar het is een creatie van het kakelbontje zelf dus we verbeteren ze niet als het een beetje “verkeerd” zit want het is een eigen product en eigen knutselwerkje. Hoe trots de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont dan op zichzelf zijn als het knutselwerkje klaar, dan maakt het niks uit hoe alles zit en of het allemaal goed zit. Dit is tenslotte een eigen knutselwerkje!

Tijdens de knutselactiviteiten proberen we voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont wat meer prikkelingen te geven zodat ze uitgedaagd kunnen worden in iets nieuws, onbekends of iets van lang geleden. Snippers plakken is voor een bepaalde doelgroep nog best spannend en moeilijk vandaag dat we soms bewust bepaalde kinderen met bepaalde materialen laten knutselen. Op deze manier kunnen ze de materialen ontdekken bij kinderdagverblijf villa kakelbont en leren ze hoe ze hiermee kunnen omgaan.

De groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont werden nog mooier door al die mooie knutselwerkjes.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan