Knutselwerkjes binnen het thema bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

De afgelopen weken zijn er weer leuke creaties binnen kinderdagverblijf villa kakelbont geknutseld binnen het thema “reuzen en kabouters”.

Ook de jongere kinderen proberen we zoveel mogelijk te betrekken bij de knutselactiviteiten, want ook deze doelgroep kan de verf ontdekken en experimenteren met nieuwe materialen. Binnen het thema reuzen en kabouters werden er de afgelopen tijd veel paddenstoelen geknutseld op verschillende manieren. Voor de jongste kakelbontjes is het verven van een paddenstoel niet gewoon verven, hiermee worden verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Ze voelen de verf aan hun vingers, ontdekken dat er iets gebeurd met het witte blaadje als ze de verf verspreiden over het blaadje. Vooral de kleur rood kun je goed zien. Vaak gaan de jongere kinderen ook nog met hun mond de verf ontdekken want het is natuurlijk heel verleidelijk om de verf in de mond te stoppen. De jongere kinderen ontdekken nog veel door voorwerpen (dus ook verf) in hun mond te stoppen en te voelen met hun handen.

Bij de nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten ook de hele jonge baby’s experimenteren om te knutselen zonder dat ze vies zouden worden van de verf. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? De kleurplaat van de paddenstoel werd met de verf er al op, op een dienblad gelegd en daarna mooi met plastic erom heen gewikkeld. Zo konden ze met hun handen proberen de verf aan te raken en ontdekken zonder vies te worden!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan