Knutselwerkjes maken binnen het thema “oef wat warm” bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De afgelopen weken hadden we bij kinderopvang villa kakelbont het thema “oef wat warm” voor alle kakelbontjes. De afgelopen weken was het ook erg warm in Venlo dus het thema kwam op het goede moment 😉

Er is veel met water gespeeld (binnen en buiten), met ijsklontjes maar uiteraard hebben de kinderen bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont weer hele leuke en mooie knutselwerkjes gemaakt die met dit thema te maken hadden.

Bij de tommy’s en annika’s mochten ze onder andere eigen slippers maken. Eerst zelf de voeten met een kwast verven, ze mochten zelf een mooie kleur kiezen voor de slippers. Het was even motorisch uitzoeken hoe ze het beste hun eigen voeten konden verven maar uiteindelijk is dit wel gelukt voor de de oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont.

Bij de nilssons mochten de kinderen een krab maken, eerst mooi rood verven en daar zelf de ogen van de krab opplakken. Sommige krabben hadden de ogen op gekke plekken zitten maar bij kinderopvang villa kakelbont vinden we de creativiteit van het kind belangrijker dan het resultaat.

Er werden ook lekker veel ijsjes geknutseld op alle 3 de groepen. Soms was dit verven, dan kleuren met wasco of stiften en er werden ook bolletjes geplakt op een hoorntje. Want ijsjes knutselen kan tijdens dit thema niet ontbreken bij kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan