Warm en koud water voelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Tijdens het thema “oef wat warm” wordt er veel aandacht gegeven aan water want dat heb je nodig als het warm is. Meestal is het water koud maar kinderen komen ook in aanraking met warm water zoals een kopje thee of thuis in bad/ onder de douche. Op deze manier is al bekend dat water warm of koud kan zijn. Dit is van tevoren al bekend want als een kind in bad/ douche gaat dan weet je dat dit warm water is.

Bij de langkousjes van kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen voelen in 2 verschillende bakjes met 1 waar warm (lees niet heet) water in zat en in het andere bakje zat koud water.

De oudere kinderen wisten al vrij snel waar warm en koud water in zat, die voelden dit vrij snel. Om deze activiteit toch een beetje wat meer uitdaging te geven, kregen ze een paar voorwerpen die ze in het bakje met water mochten doen. Sommige voorwerpen bleven drijven maar andere voorwerpen gingen zinken. Spelenderwijs is dit getest door de kinderen van kinderopvang villa kakelbont, wat blijft er drijven en wat gaat er zinken.

Voor de jongste kinderen was het ontdekken van warm en koud water al een hele activiteit, ze waren het verschil hierin vooral aan het ontdekken. Ze voelden dat er verschil was in het water.

Op deze manier kun je een activiteit zo breed mogelijk maken voor alle doelgroepen bij kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan