Kokkerellen bij Villa Kakelbont

Bij het thema ‘Eet smakelijk’ hoort natuurlijk niet alleen een supermarkt, maar ook het bereiden van eten en het verwerken van ingrediënten. En wat is er lekkerder dan pannenkoeken? Juist! Banaan pannenkoeken! Lekker én gezond en van die combinatie houden we hier bij Villa Kakelbont Venlo. De kinderen vonden het zo leuk om mee te mogen helpen. Kleine chef-koks in de dop! 

Eerst de ingrediënten verzamelen: bananen, eieren, boter, kaneel en een beetje bakpoeder. Daarna mochten de kinderen zelf de bananen schillen en deze prakken met een vork. Meteen een super oefening voor de fijne motoriek. Vervolgens mochten ze alles in de kom doen, werd het gemixt met de staafmixer en het pannenkoeken beslag was klaar! De juffies van Villa Kakelbont benoemen tijdens zo’n activiteit alles, van materialen en ingrediënten tot alle handelingen. Zo wordt de taalvaardigheid gestimuleerd: de woordenschat wordt vergroot en kinderen leren woorden goed uitspreken. Koken is dus niet alleen heel leuk, maar ook erg leerzaam. En als kinderen mee mogen helpen met het bereiden van een maaltijd, verhoog je het gevoel van betrokkenheid en is de kans groter dat ze beter eten. 

En hoe wordt het beslag dan omgetoverd tot pannenkoekjes? Bakken in de pan natuurlijk! Bij Villa Kakelbont Venlo hebben we een fijne keuken waar we de heerlijke bananenpannenkoekjes konden bakken. Heel Villa Kakelbont rook naar een pannenkoekenrestaurant! Mmmmmm…

De kinderen mochten meekijken, dat vonden ze leuk! Wel op een veilige afstand natuurlijk en er werd gezorgd dat ze niet in de buurt van het fornuis konden komen. Veiligheid voor alles!

EN SMULLEN MAAR! 

De buikjes waren goed gevuld na deze gezonde lekkernij.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan