Fruitspiesjes bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Kinderopvang villa kakelbont maakt regelmatig van iedere activiteit een groot feest!

Op de tafel bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont lagen grote prikkers, wat deden die op tafel? Wat kun je met de prikkers doen? Daar mochten de kinderen fruitspiesjes van maken. Bij de jongste kinderen werd er nog geholpen om het fruit aan de prikker te krijgen maar de oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten het zelf proberen.

Er lagen verschillende soorten fruit op tafel in een bakje. De kinderen konden zelf het fruit kiezen die ze op hun prikker wilde maar er werd ook gestimuleerd om ander soort fruit te kiezen zodat ze dit konden proeven. Er was appel, meloen, peer enz die ze aan de prikker konden prikken. Eerst werd er verteld welk fruit er allemaal is zodat de kinderen dit goed konden zien. Daarna mochten ze het fruit aan de prikker prikken. Deze activiteit kan niet alleen met fruit worden gedaan maar ook bijvoorbeeld met groente of met worst en kaas erbij. Zijn heel veel mogelijkheden.

Bij kinderopvang villa kakelbont werd deze activiteit uitgevoerd met alleen fruit maar dan fruitsoorten erbij die niet iedere week worden aangeboden zoals meloen, mango, ananas.

De kakelbontjes vonden het wel lekker om het fruit via een prikker te eten, is iets anders als dat het fruit in een bakje ligt. Ze deden heel voorzichtig met de prikker want die kan natuurlijk ook spits zijn.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan