Koningsdag bij Kinderdagverblijf Villa kakelbont

Afgelopen vrijdag hadden we al Koningsdag gevierd bij kinderdagverblijf villa kakelbont want zaterdag was het echt Koningsdag. Maar wat is nu het verschil tussen Koningsdag en de koningsspelen? Want een paar weken terug waren er toch de koningsspelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont?

De koningsspelen is meer gericht op beweging voor kinderen, tegenwoordig bewegen de kinderen in Nederland veel minder dan vroeger. Op zo’n dag proberen we in heel Nederland kinderen wat meer te laten bewegen. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we iedere morgen en op het einde van de dag ook een bewegingsactiviteit. Zodat de kakelbontjes toch voldoende beweging krijgen. Dan dansen en springen we op verschillende soorten liedjes met bewegingen zoals de pinguindans enz.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten met Koningsdag weer wat oranje aan en er werden weer hele leuke activiteiten bedacht zoals peperkoekhappen of het versieren van een mooie oranje muts.

Uiteraard hadden we ook weer bij kinderdagverblijf villa kakelbont het koningsspelendag liedje van kinderen voor kinderen erop gezet, Pasapas! Dit liedje herkende de kinderen wel en ze waren weer lekker mee aan het bewegen/ dansen met het liedje.

Voor de kakelbontjes maakt het eigenlijk niks uit of er nu de Koningsspelen zijn of Koningsdag, het is altijd een groot feest bij kinderdagverblijf villa kakelbont 😉

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan