Koningsspelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Vrijdag 20 april waren er in heel Nederland de koningsspelen, ook kinderdagverblijf villa kakelbont deed hieraan mee.

De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd.

Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk ontbijt geserveerd. De invulling van de sportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

Kinderdagverblijf villa kakelbont vindt dit een goed initiatief en doet ook graag mee aan de jaarlijkse koningsspelen. Op donderdag 19 april werd al een poster via Facebook geplaatst zodat iedereen kon zien dat kinderdagverblijf villa kakelbont ook mee doet aan de koningsspelen. De kinderen die op vrijdag komen mochten ook allemaal iets oranje aan, speciaal voor de koningsspelen.

Heel veel kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden een mooi oranje truitje aan, zelfs de allerjongste kakelbontjes deden hieraan mee. Compliment naar de ouders die hieraan hebben bijgedragen!

Gelukkig werkte het weer ook mee zodat we lekker veel buiten konden spelen en bewegen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont konden dansen op het liedje van de koningsspelen (fitlala van kinderen voor kinderen), ze werden heel mooi geschminkt, mochten een kroontje knutselen en er was een circuit uitgezet ivm het bewegen. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we ook lekker buiten kunnen eten naast het bewegen. Omdat de koningsspelen staan voor bewegen en gezond eten, hebben we bij kinderdagverblijf villa kakelbont hier ook rekening mee gehouden. Dit stond bij ons ook centraal maar dan afgestemd op onze doelgroep en niet de basisschoolkinderen.

Al met al was het een geslaagde editie van de koningsspelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan