Met de auto’s knutselen bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen we meer dan alleen maar met de auto’s spelen op de speelmat. Waar kunnen we de auto’s dan nog meer voor gebruiken?

Tijdens het thema “verkeer” zijn we bewust meer bezig met de voertuigen op de groep. En hoe zijn de verkeersregels met al die voertuigen in het verkeer? Het spelen met de auto’s, treinen, vliegtuigen en nog meer voertuigen wordt al regelmatig gedaan op alle 3 de groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Het vrij spelen met al die voertuigen blijft vooral bij de jongens op de groepen leuk en dat doen ze graag. Maar hoe kunnen we ze tijdens dit thema toch weer nieuwe prikkels geven over het spelen met de auto’s?

Bij de langkousjes mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont verven met de auto’s. Ze mochten bandensporen maken op een wit blaadje met de verf onder de wielen van de auto. Ze rijden met de auto over het witte blaadje maar toch is het blaadje uiteindelijk niet meer wit. Je ziet ook echt met de verf de bandensporen op het blaadje, het lijkt alsof er een echte auto heeft gereden door de verf.

Dit vonden de kakelbontjes wel leuk om te doen, zelfs de meisjes speelden graag met de auto’s tijdens deze activiteit 😉

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan