Modderdag 2021 bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Dinsdag 29 juni 2021 is nationale modderdag, kinderopvang villa kakelbont in Venlo doet ook hieraan mee!

Vooraf kregen de ouders een mail dat de kinderen met modderdag “oude” kleren aan mochten als ze naar kinderopvang villa kakelbont zouden komen. De kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s mochten dan met water en zand spelen (modder). Er zijn veel verschillende soorten  activiteiten te doen met water en zand zoals verven met zand (zand zit in de verf), spelen met scheerschuim en zand, in de watertafel zat water en zand met voorwerpen zoals een schep enz.

Bij kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen buiten activiteiten doen waarbij ze met hun blote voeten mochten door de modder. Er was een blotenvoetenpad gemaakt met verschillende soorten materialen zoals macaroni, watjes, zand en modder. Als laatste mochten de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s in de bak met modder staan. Sommige kinderen vonden dit spannend en durfden er niet in te staan terwijl andere kinderen dit leuk vonden om te doen. Er lag een groot wit vel papier buiten zodat de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont eerst op een dienblad met modder mochten staan en vervolgens op het wit papier konden lopen, dan kin je moddervoetstappen zien. Op een ander groot vel wit papier lag modder en daar konden de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont met auto’s door de modder rijden.

De allerkleinste mochten aan het zand voelen en daarna werd er modder van gemaakt door er water bij te doen. Op die manier kwamen ze ook in aanraking met modderdag.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan