Moeilijke werkjes bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Kinderen moeten geregeld geprikkeld worden om zich te ontwikkelen, ook bij kinderdagverblijf villa kakelbont blijven we hier alert op. We bieden op verschillende momenten wat moeilijkere werkjes aan zodat de kinderen weer uitgedaagd blijven en zich steeds blijven ontwikkelen op verschillende gebieden. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont kijken we vaak naar de 5 ontwikkelingsgebieden zoals de taalontwikkeling, zelfredzaamheid, sociaal emotionele ontwikkeling, speel- en werkontwikkeling en de motoriek.

Een tijdje terug mochten de oudere kinderen met de kralenplank aan de slag. Tijdens deze activiteit kan er gelet worden op de fijne motoriek, herkennen van de kleuren, tellen enz. Op zo’n moment gaat er 1 juf met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont apart zitten zodat ze in alle rust met deze activiteit bezig kunnen zijn. Ook zijn de kralen erg klein en een risico als de baby’s van de langkousjes of nilssons die vinden op de grond. Daarom kijken we vaak naar een aparte omgeving of in de grondbox maar daarna heel goed opletten of alles goed is opgeruimd.

Met deze activiteit zijn de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vaak heel geconcentreerd bezig en ze proberen vaak zichzelf ook uit te dagen in de creativiteit. Er zitten zoveel mooie kleuren in de doos, weten ze ook alle kleuren te benoemen? Er zitten ook wat lastigere kleuren in de doos van de kralen zoals bruin.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan