Gymlesje bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Bewegen vinden we als team van kinderdagverblijf villa kakelbont heel belangrijk voor de kakelbontjes. Sinds kort hebben we structureel een danskwartiertje in de ochtend en in de middag met allemaal leuke verschillende liedjes zoals hoofd,schouders, knie en teen enz. Op deze momenten zijn we bij kinderdagverblijf villa kakelbont al bezig met de stimuleren van het bewegen van de kinderen op alle 3 de groepen.

Naast het danskwartiertje proberen we vaker de kinderen de ruimte te geven om lekker veel te bewegen/ rennen. Om ze af en toe wat meer uit te dagen zetten we wel eens een parcours uit zodat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont motorisch zich kunnen ontwikkelen en ook lekker aan het bewegen zijn.

Iedere keer worden er andere materialen gebruikt of toegevoegd tijdens het gymlesje, er is niet steeds hetzelfde te doen voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. Vaak is het wel vooral klimmen en klauteren tijdens een gymlesje. Over iets heen lopen, door de hoepels springen,in de tunnel gaan enz. Er is genoeg te doen en genoeg uitdaging tijdens het gymlesje. Vaak houden de kakelbontjes het wel een paar rondes vol om het gymlesje mee te doen maar daarna gaan ze wat meer hun eigen dingĀ  doen en gaan ze vaker bij hetzelfde materiaal aan de slag. (zoals door de hoepels blijven springen)

Uiteindelijk gaan ze hun eigen gang tijdens de gymles maar blijven vaak wel nog met de materialen spelen omdat ze het dan toch leuk blijven vinden om daarmee te spelen op hun eigen manier.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan