Nationale Voorleesdagen 2022

Vorige week zijn de Nationale Voorleesdagen gestart. Deze zijn dit jaar van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari 2022.

Het boek dat verkozen is tot Prentenboek van het Jaar is Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Het verhaal gaat over een jongetje dat naar bed moet maar nog niet wil gaan slapen. Hij probeert het zo lang mogelijk uit te stellen door te verzinnen dat hij monsters gaat vangen. En er komen steeds meer monsters bij. De verteller doet telkens pogingen om het verhaal af te ronden, maar dat lukt niet zo goed.

Daar gaan we bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo deze week weer veel uit voorlezen!

Vorige week lazen we het boek voor het eerst en de kinderen reageerden erg enthousiast! Ze vonden het leuk om de monsters in het boek te spotten en wilden niet dat het verhaal zou stoppen. Iedere keer dat in het boek werd gezegd dat het verhaal uit was, riepen de kinderen heel hard “Nee!”. Ze wilden zo graag verder lezen! Na het lezen van het boek mochten ze ook zelf monsters vangen met een net. Dat deden ze met veel plezier. Er werd veel gegiecheld en alle monsters bij Villa Kakelbont werden gelukkig gevangen!

Naast het voorlezen van het prentenboek van het jaar werden er ook monsterlijke knutselwerkjes gemaakt. En er zullen er nog veel meer volgen!

Deze week lezen we het boek weer voor. De kinderen hebben al kennis gemaakt met het verhaal, maar herhaling is helemaal niet erg! Kinderen kunnen een verhaal eindeloos horen en telkens opnieuw weer geweldig vinden. Iedere keer dat ze een verhaal horen of de plaatjes zien ontdekken ze nieuwe dingen en krijgen ze steeds meer oog voor detail. Er ontstaan iedere keer weer andere gesprekjes over het boek over over de eigen ervaringen van de kinderen. En het is natuurlijk fijn en knus om samen een boek te lezen. Dus pak ook thuis gezellig een boek er bij en geniet van een gezellig momentje samen! Veel voorleesplezier!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan