Pleisters plakken bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Oh jee, de poppen van kinderdagverblijf Villa Kakelbont Venlo hebben zich pijn gedaan! Samen met de kinderen verzonnen we hoe we het beter konden maken: een kusje geven, een koud washandje op de knie leggen, een knuffel geven en natuurlijk, pleisters plakken!

De kinderen zochten een mooie pleister uit voor de zere plek. Welke pleister paste op de knie? Een grote of paste een kleine beter? En welke was groot genoeg voor op het hoofd? Samen met de kinderen ontdekten we hoe je de pleisters open kunt maken, hoe ze plakken welke het grootst en het kleinst waren. We gingen ook in gesprek over hun eigen ervaringen. Of ze zich zelf ook al eens pijn hebben gedaan en wat er toen gebeurde. Deed het pijn? Kregen ze ook een pleister?

Ook Puk had zich bezeerd! Arme Puk. De kinderen mochten een werkje doen waarbij ze bij Puk pleisters mochten plakken. Een goede activiteit om de fijne motoriek te stimuleren vanwege het openmaken van de pleisters en deze op de goede plek plakken. Maar wat vonden de kinderen van Villa Kakelbont het leuk!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan