Oef wat is het warm bij Villa Kakelbont Venlo!

Bij Villa Kakelbont Venlo verkopen we niet alleen ijsjes, we knutselen ze ook! Hier zie je dat er kleurrijke softijsjes gemaakt worden. De kinderen mochten ze versieren met discodip. Mmmm, dat ziet er toch lekker en vrolijk uit! 

Wel een hele klus hoor. De oudste peuters mochten de discodip zelf knippen van rietjes. Even oefenen hoe je de schaar ook alweer het beste vastpakt. Voorzichtig voor de vingers! Gelukkig is er altijd een van de juffies van Villa Kakelbont bij om te helpen. Voor de jongere kinderen en voor de kinderen die knippen nog een beetje lastig vonden was er gelukkig al discodip gemaakt. Een beetje plaksel erop en versieren maar! De een deed eerst een beetje plaksel op het rietje en plakte het op het ijsje. De ander vond het makkelijker om een dot plaksel op het ijsje te smeren en dan het rietje erop te plakken. Ieder kind heeft zo zijn eigen manier en ontdekt wat het beste werkt en hoeveel lijm er nodig is.

Knippen en plakken zijn super activiteiten om de fijne motoriek mee te stimuleren en om te ontdekken welke hand de voorkeur heeft. De voorkeurshand voert de fijne motorische handelingen uit en de andere hand assisteert daarbij. Op zo’n jonge leeftijd is het bij kinderen niet altijd duidelijk welke hand ze het liefst gebruiken en gebruiken ze beide handen evenveel. Het ontstaan van een voorkeurshand gebeurt in een fase in de ontwikkeling van hersenen en motoriek die ‘lateralisatie’ genoemd wordt. Het kind leert in deze fase onderscheid maken tussen de linker- en de rechterkant van het lichaam en de samenwerking tussen beide lichaamshelften wordt steeds beter afgestemd. 

De ijsjes hangen nu als decoratie aan de muur bij Villa Kakelbont. Het vrolijkt de boel direct op! En de kinderen kunnen niet wachten om aan het volgende knutselwerkje te beginnen. 

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan