Spelen met de ijsklontjes bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Het thema “oef wat warm” is op dit moment erg toepasselijk want het is erg warm in heel Nederland en dus ook in Venlo. Binnen in kinderopvang villa kakelbont hebben we gelukkig airco maar vanwege de corona blijven de ramen evengoed open.

Met dit warme weer spelen de kakelbontjes veel met water bij kinderopvang villa kakelbont, heerlijk!

Bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s mochten de kinderen spelen met ijsklontjes. Eerst werd er uitgelegd hoe ijsklontjes gemaakt worden. Waar worden ijsklontjes van gemaakt en zijn ijsklontjes warm of koud? Ter voorbereiding lagen er al ijsklontjes in de diepvries want anders kunnen de kinderen die er zijn, niet met ijsklontjes spelen. Voordat het ijsklontjes worden, ben je een aantal uren verder.

In kleinere groepen werd deze activiteit uitgevoerd, op deze manier kan de ontwikkeling beter gestimuleerd worden bij de kinderen van kinderopvang villa kakelbont. Ze leren van elkaar en in kleinere groepen heb je net wat meer aandacht voor de individuelere ontwikkeling van de kinderen.

De ijsklontjes waren er in verschillende vormen en maten, hierin konden de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont al benoemen welke vorm ze zagen. Vervolgens konden ze het ijsklontje ontdekken door eraan te voelen. Maar wat gebeurd er met het ijsklontje? Die wordt steeds kleiner… Samen wordt dit besproken en weten de kinderen uiteindelijk hoe dit kan. Het ijsklontje smelt en dit wordt uiteindelijk water. Door hierover te praten en alles te benoemen, leren de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont veel over de ijsklontjes en wat ermee gebeurd en hoe het tot stand komt om ijsklontjes te worden.

De kinderen spelen vaker spelsituaties na in een andere omgeving en sommige kakelbontjes gingen na deze activiteit in de zandbak ook “ijsklontjes” maken in de zandbak van kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan