Ontdekken met de baby’s bij kinderdagverblijf villa kakelbont

De meeste activiteiten die er gedaan worden bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn activiteiten waar de oudere kinderen veel van kunnen leren. Maar wij als team kinderdagverblijf villa kakelbont staan ook regelmatig stil bij de jongere kakelbontjes en willen deze kinderen ook de kans geven om dingen te ontdekken.

Tijdens het thema “oef wat warm” krijgt ook deze doelgroep de kans om van alles te ontdekken wat er bij dit thema hoort. Meestal gaan we met de jongere kinderen in een aparte ruimte of in de box zitten zodat de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont niet in de buurt kunnen komen en het ontdekken kunnen belemmeren voor de jongere kinderen.

Deze baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont ontdekken op de bovenstaande foto het speelgoed wat hoort bij dit thema. Zoals een ijsschepper, een bakje om ijs in te doen of een hoorntje. Plaatjes van ijsjes liggen er gelamineerd bij zodat ze de plaatjes niet kapot kunnen maken. Bij de baby’s op de grond zitten en alles benoemen naar de baby’s wat ze zien en vastpakken is goed voor de taalstimulering.  De juffies proberen ook echt bewust alles te benoemen en het materiaal te laten zien zodat de baby’s dit kunnen ontdekken en leren hoe dit materiaal wordt benoemd. Voor de baby’s is het erg interessant allemaal het nieuw materiaal en ontdekken dit met veel plezier!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan