Spelen met de ijsklontjes bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Het thema “oef wat warm” komt op dit moment goed van pas bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Want op dit moment is het ook erg warm buiten en de zon schijnt heel veel. De kinderen hebben in de ruimte een ijsjeswinkel staan en hier wordt erg veel gespeeld. Maar helaas zijn het geen echte ijsjes en kunnen ze niet voor verkoeling zorgen bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont laten we kennis maken met ijsklontjes, echte ijsklontjes en gekleurde ijsklontjes waarvan er een aantal in de diepvries hebben gezeten en een aantal op de groep. Welke gekleurde ijsklontjes zijn nu koud en welke gekleurde ijsklontjes zijn nu wat warmer? Kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont dit ontdekken en voelen? En hoe voelt het allemaal aan? Wat gebeurd er met een echt ijsklontje? Blijft die zo groot als de kakelbontjes die krijgen of wordt het ijsklontje kleiner? Gaat die dan smelten? En wat gebeurd er als een ijsklontje smelt? Hoe kan het dan er water op de tafel komt te liggen?

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen goed experimenteren en ontdekken tijdens deze activiteit. Sommige kinderen vinden het leuk om ermee te spelen terwijl andere kakelbontjes de koude ijsklontjes te koud vinden en niet aan durven te raken. Ieder kindje van kinderdagverblijf villa kakelbont ontdekt alles op hun eigen manier, ook de jongste kinderen krijgen de kans om de ijsklontjes te ontdekken.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan