Pietenmuts voelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20171121-WA0020

De oudere kinderdagverblijf villa kakelbont weten al heel goed wie sinterklaas en zwarte piet is. Sinterklaas heeft een rode mijter en een mooie lange witte baard en zwarte piet heeft een pietenmuts met een mooie gekleurde veer. Ieder jaar opnieuw komen sinterklaas en de pieten weer naar Nederland dus dit is een terugkerend onderwerp.Vandaar dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont uiteindelijk weten wie sinterklaas en zwarte piet is.

Maar hoe zit het met de baby’s op de groep? Hoe kunnen we de baby’s leren wie sinterklaas en zwarte piet is? Door het te vertellen weten de baby’s niet wat we bedoelen met sinterklaas en zwarte piet. Daarom is het belangrijk dat we binnen kinderdagverblijf villa kakelbont dit allemaal visueel gaan maken, dat wil zeggen met voorwerpen erbij en eventuele plaatjes waar sinterklaas en zwarte piet op zijn te zien.

De baby’s kunnen voelen aan de zwarte pieten muts en eventueel de mooie zwarte haren van een zwarte piet. Ook krijgen de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont de mijter en de baard van sinterklaas om te voelen. En niet alleen door het voelen aan de spullen leren ze wie sinterklaas en zwarte piet zijn, de juffie van kinderdagverblijf villa kakelbont zet de pietenmuts en bijbehorende haren of de mijter ook op zodat ze dit kunnen zien. En met de plaatjes erbij maakt dit het natuurlijk compleet voor de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Volgend jaar weten ze precies wie sinterklaas en zwarte piet zijn 😉

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan