Poppenhuistijd bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20170620-WA0015

De vorige keer hadden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zelf een poppenhuis gemaakt waar ze mee konden spelen. Helaas zijn dit soort poppenhuizen snel weer kapot waardoor dat het soms ook fijn is dat er wat “stevigere” poppenhuizen zijn bij kinderdagverblijf villa kakelbont.

In het poppenhuis woont een gezin; de papa, mama, kindje, broer/zus en eventuele huisdieren. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen in kleine groepjes hiermee spelen, ook leren ze meteen het samenspelen (wat voor sommige kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont wel ene beetje moeilijk is haha)

In het poppenhuis hebben ze een wc, bedjes, trap enz. Alles wat er in hun eigen huis ook kan zijn, dus het is wel een beetje herkenbaar voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. De jongere kinderen vinden het vooral leuk om met het poppetje voor bijvoorbeeld de voordeur te gaan of de trap omhoog en omlaag te lopen. Ze ontdekken echt wat er kan gebeuren in het poppenhuis. De oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont komen een klein beetje meer in het rollenspel. Ze weten gerichter wie de papa en mama zijn van de poppetjes en wat die gaan doen, zoals naar het werk 😉

IMG-20170530-WA0009

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vinden het leuk met het poppenhuis!!!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan