Proeven zonder te kijken bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Deze week staat tijdens het thema “eet smakelijk” proeven centraal. De oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen met een blinddoek voor hun ogen verschillende soorten eten/ smaken proeven. Wel spannend hoor als je niet kan zien wat je gaat proeven (de volwassenen zullen dit vast nog zelfs spannender vinden om te doen) Daarna wordt er gevraagd of de kinderen het lekker vinden wat ze hebben geproefd of dat ze het minder lekker vonden. En weten ze misschien ook wat ze hebben geproefd? De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont die het te spannend vonden met een blinddoek mochten eerst zien wat ze allemaal kregen te proeven, zodat het niet al te spannend was om te proeven. De meeste kinderen vonden het juist wel leuk om met een blinddoek voor te proeven.

De meeste kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont trokken wel een gek gezicht bij de citroen tijdens het proeven 😉

Bij de jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen we ze wat meer laten kennis maken met het fruit of verschillende soorten beleg voor op het brood. Hierbij is het belangrijk dat de juf eerst het goede voorbeeld geeft door zelf te proeven en aan te geven met mmm of bah of het wel of niet lekker is. Op deze manier kunnen de jongere kinderen door de gezichtsuitdrukkingen van de juf zien wat ze voor geluiden kunnen maken over het wel of niet lekker vinden van iets en kunnen deze geluiden herkenning gaan geven.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan