Puk aankleden bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont werken we met de pop Puk. Maar waarom werken we met Puk en wat is daar de bedoeling van?

Afbeeldingsresultaat voor puk

Uk & Puk is een uniek totaalprogramma voor onder andere kinderdagverblijf villa kakelbont, met kinderen van 0 tot 4 jaar. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen baby’s, dreumesen en peuters zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht. De activiteiten op de 3 groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels.

Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en leren, maar om vrolijk spelen en ontdekken. Precies wat ukken het liefste doen! Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Speel, ontdek, groei!

Bij de Langkousjes mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo zelf proberen Puk aan te kleden. Weten ze welke kleur muts Puk heeft? En waar horen de schoenen? Aan de handen of de voeten? Puk zit er zelf ook bij zodat de kinderen goed kunnen kijken naar Puk en hoe hij er precies uit ziet. Heeft Puk een broek aan of een jurk?

Bij de Nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten ze Puk andere kleding geven, niet de kleding die Puk altijd aan heeft. Ze mochten zelf weten welke kleur ze de muts gaven of de schoenen en de broek enz. Na het kleuren mochten ze Puk de kleding aantrekken.

Het is altijd wel leuk om te zien waar de kakelbontjes de kleding plakken want soms zit een broek op het hoofd geplakt of de schoenen aan de handen. Maar het maakt niet uit bij kinderdagverblijf villa kakelbont, dit is de creatie van het kind zelf!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan