Puzzel maken bij Kinderopvang Villa Kakelbont

De kinderen van de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont mochten een eigen puzzel maken van een dino. Dino’s zijn dieren die regelmatig voorbij komen in het spel van de 3+ kinderen. Ze spelen met veel fantasie en met de andere kinderen samen. Voor de pm’er is het goed om te kijken naar wat de kinderen willen en waar op dat moment hun interesse in ligt. Op die manier wordt er aansluiting gezocht in hun interesse gebied. Behalve de activiteiten die aansluiten op het thema, is er ook ruimte voor eigen inbreng bij kinderopvang villa kakelbont.

Het is belangrijk dat de fantasie geprikkeld wordt bij de kinderen, en dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen in het spel. Samenspelen wordt op deze leeftijd bij de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont steeds belangrijker. Ze kunnen steeds meer zonder aandacht van de pm’er en moeten proberen om conflicten zelf te gaan oplossen.

Eerst mochten ze hun hand verven (dit werd de dino) en daarna mochten ze de handdruk op de ijsstokjes plaatsen. De ijsstokjes worden niet vastgemaakt maar dit is de puzzel die de kinderen zelf kunnen gaan maken.

Hoe leuk is het om een zelfgemaakte puzzel te hebben, de kinderen van kinderopvang villa kakelbont hadden goed hun best gedaan bij het leukste kinderdagverblijf van Venlo.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan