Regenboog bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20171020-WA0019

Bij het thema regen hebben we het met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont niet alleen over de regen maar is er nog veel meer wat er met het weer te maken heeft. Een regenboog is iets wat weinig wordt gezien door de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont en ook veel volwassen mensen 😉

Bij de tommy’s en annika’s hebben ze gepraat over de regenboog. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leren meteen de verschillende soorten kleuren die ze in een regenboog kunnen zien. En wanneer kan er een regenboog komen? Wie van de kakelbontjes van de tommy’s en annika’s heeft er al eens een regenboog gezien? En is het dan een grote regenboog of is de regenboog klein?

Daarna mogen de kinderen van de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont zelf een regenboog maken met de kleuren die ze hebben gezien bij de regenboog. En de kleuren worden vastgemaakt met witte watjes die dan de wolken moeten voorstellen. Het is wel een beetje moeilijk voor de kakelbontjes om er een mooie bocht van te maken net zoals die de echte regenboog heeft. Maar ze doen allemaal heel goed hun best en mogen zelf ook bepalen waar welke kleur komt van de regenboog. Zo heeft ieder kind van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn eigen regenboog gemaakt met de kleuren in hun eigen volgorde staan.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan