Het weerspel bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

IMG-20171023-WA0006

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn druk bezig met de verschillende soorten weer die we in Nederland kunnen hebben zoals de zon, de regen, de hagel, de wind enz. Maar als de zon schijnt, hebben we dan handschoenen aan of juist een zonnebril nodig? Gaan we dan met een jas naar buiten, of hebben we geen jas nodig? Deze vragen worden beantwoord door de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont met de juffies tijdens een tafelmoment.

De kinderen mogen eerst zelf naar buiten kijken en voelen hoe het weer is. Is het koud buiten of kunnen we zonder jas buiten spelen? Regent het of is het droog? Schijnt de zon of zien we alleen de wolken? Nadat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben gezien wat het weer buiten was, mochten ze spelen met de zonnebril. Ontdekken wat er gebeurd als ze de zonnebril opzetten en kunnen ze zelf de zonnebril opzetten of hebben ze hulp nodig? Ze krijgen ook een paraplu en water met de plantenspuit. Dan kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kijken of ze nat worden als ze de paraplu op hun hoofd hebben en er met water op de paraplu wordt gespoten. Wanneer heb je een zonnebril nodig? En wanneer hebben ze de paraplu nodig? Hier kun je lekker met de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont over kletsen en uitleggen wat het allemaal is.

Als laatste hebben we een boek van de knuffelkonijntjes, hierin hebben de konijntjes steeds iets anders aan voor de verschilllende soorten weer die we in Nederland hebben. Ze kunnen een dikke jas, handschoenen en sjaal om hebben als het bijvoorbeeld sneeuwt en een zonnebril als de zon schijnt. Het verhaaltje vinden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ook erg leuk om te lezen en luisteren…

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan