Schaduwspel spelen bij Villa Kakelbont in Venlo

Bij de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont hadden ze een schaduwspel gespeeld met de kinderen. Dit spel werd op het einde van de dag gespeeld want het schaduwspel kun je alleen spelen als het wat donkerder is. Tegenwoordig is het weer eerder donker buiten waardoor deze activiteit op het einde van de dag goed uit te voeren is bij kinderopvang villa kakelbont.

Eerst werd er gespeeld met de eigen schaduw van de kakelbontjes zelf van kinderopvang villa kakelbont, welke schaduw is groot en welke is klein? Wanneer is de schaduw klein en hoe krijg je de schaduw groter? De kinderen zijn vol op ontdekkingstocht met dit spelletje.

Nadat ze hun eigen schaduw hebben gezien mochten alle kinderen van de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont speelgoed zoeken en daar de schaduw van ontdekken. Als je iets groots pakt is de schaduw dan ook groot of is deze schaduw klein? Zie je bij alle voorwerpen een schaduw? Heeft Puk ook een schaduw? Heeft iedereen of alle voorwerpen die de kinderen pakken een schaduw? Kan de schaduw ook weg gaan? Dit zijn allemaal vragen waar de kakelbontjes van de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont mee aan de slag konden gaan tijdens deze activiteit. Ze vonden het erg interessant hoe een schaduw kon ontstaan en wat er gebeurd met een schaduw.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan