Smakelijk eten bij Kinderdagverblijf Vill Kakelbont

Ondanks de hitte die er nu is, zijn we bij kinderdagverblijf villa kakelbont ook nog steeds bezig met het thema “eet smakelijk”. De kakelbontjes van alle 3 de groepen zijn veel rollenspellen aan het spelen m.b.t. dit thema. Er is een supermarkt in de speelhoek gemaakt waar de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in kunnen spelen. Want wie is er wel eens in een supermarkt geweest? Wat kun je allemaal kopen in een supermarkt? En kun je de spullen gewoon meenemen of moet je daarvoor betalen?

De juffies laten eerst een demonstratiespel zien aan de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont, dan hebben de kakelbontjes een idee wat ze in de supermarkt kunnen doen. Het is dan leuk om te zien dat ze vaak eerst nadoen wat ze gezien hebben maar dit wel zelf verder in een fantasierol kunnen mee nemen.

Bij de kakelbontjes van de 3 groepen kregen ze zelf het idee om de huishoek mee te nemen in het spel want daar gingen ze boodschappen naartoe brengen en op de tafel leggen om het vervolgens daar “op te eten”. Dit is niet alleen een leuke activiteit voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont maar ook goed voor de sociale ontwikkeling en de taalontwikkeling. Ze leren er ook nog eens van tijdens een gezellige activiteit.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan