Smoothie drinken bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont vinden wij het als team belangrijk dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont regelmatig gezonde producten binnen krijgen en genoeg bewegen. Met het bewegen is het vaak geen probleem voor de kinderen, ze bewegen de hele dag door en hebben over het allemaal heel veel energie. Het buiten spelen vinden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont altijd heel leuk en kunnen dan heerlijk fietsen, rennen, spelen in de zandbak enz.

Over het algemeen hebben we bij kinderdagverblijf villa kakelbont een aantal regels wat betreft het eten. Eerst fruit eten en daarna cracker en bij de boterham eerst een gezonde boterham eten daarna zoet/ lekker beleg. We zetten iedere dag ander zoet beleg op tafel om het af te wisselen, dus niet iedere dag pasta maar dit afgewisseld met bijvoorbeeld gestampte muisjes enz. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kennen de regels en uiteindelijk houden ze zich ook aan de regels (ook al zijn ze het er niet altijd mee eens)

We proberen de kinderen veel te betrekken bij de gezonde leefstijl want in plaats van melk werd er pas geleden smoothies gemaakt. Smoothies??? Wat is dat dan en wat zit er in een smoothie? De kinderen van de 3 groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont konden allemaal meekijken hoe de smoothie werd gemaakt met onder andere lekkere aardbeien en yoghurt. Ze mochten daarna allemaal de smoothie drinken en de meeste vonden dit heerlijk. We proberen regelmatig de kinderen kennis te laten maken met gezonde en voor de kinderen onbekende producten.

Maar uiteraard mogen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ook op zijn tijd lekkere dingen eten en maken, is niet alleen maar gezond 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan