Spelen met wasknijpers bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Er zijn verschillende activiteiten en manieren om met materialen te experimenteren. Met wasknijpers kunnen bijvoorbeeld op verschillende manieren activiteiten uitgevoerd worden binnen kinderopvang villa kakelbont.

Voor de jongste kinderen is het vooral het ontdekken van dit materiaal, eraan voelen of eventueel proeven. Wat kun je met wasknijpers doen?

Voor de iets oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont kun je weer een stapje verder in het ontdekken van het spelen met wasknijpers. Kunnen die vastgezet worden aan bijvoorbeeld kleding of sommige kinderen zetten de wasknijper op hun eigen oor. De wasknijpers hebben verschillende kleuren en door de kleuren te benoemen, leren ze ook meteen de kleuren te herkennen. Bij deze activiteit kan er geteld worden hoeveel wasknijpers er zijn. Zo zijn er met 1 soort materiaal veel verschillende gebieden te ontwikkelen bij kinderopvang villa kakelbont.

De oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont kunnen wat meer doelgerichtere activiteiten doen met de wasknijpers. Ze mogen de kale papa’s haar geven. Dit is voor de fijne motoriek goed om te oefenen. De oudere kinderen weten ondertussen hoe ze een wasknijper open kunnen krijgen. De jongere kinderen van kinderopvang villa kakelbont vinden dit lastig en maken de wasknijper vaak aan de verkeerde kant open. Op deze manier worden wasknijpers vanaf jonge leeftijd aangeboden aan de kinderen en blijven de wasknijpers interessant met ontdekken tot de 4 jaar.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan