Kapper spelen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Nadat er bij de nilssons vorige week een “beautydagje” was, was het deze week de beurt om naar de kapper te gaan bij de 3 groepen van kinderopvang villa kakelbont. Een juf zat in de kappersstoel en in kleine groepen mochten de kinderen die dit wilden, de haren knippen (met een neppe schaar) of een staart/ vlecht maken enz. Allemaal dingen die bij een kapper gedaan werden, mochten de kakelbontjes uitvoeren bij de juf. Hierin wordt meteen de fijne motoriek gestimuleerd door onder andere een schaar vast te houden en die open/dicht te maken met 1 hand.

Niet alleen werd er geoefend bij de juf van de groep maar ook onderling mochten de kinderen bij elkaar onder andere de haren borstelen. Dat was wel leuk om te doen en zo werd het samen spelen gestimuleerd bij deze activiteit. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten soms even wachten als iemand anders bijvoorbeeld de schaar of borstel had, er werd dan goed gewacht op elkaar. Dit zijn belangrijke onderdelen binnen het kinderdagverblijf wat kinderen kunnen leren. Ze leren samen spelen, op elkaars beurt wachten enz.

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten daarna ook nog make up aanbrengen bij de poppen op de groep. Want als je toch al mooi gemaakt bij de kapper, dan mag je ook nog mooi gemaakt worden in het gezicht. De lippen van de poppen zagen er mooi uit, de kakelbontjes kunnen dit goed hoor, dus nu thuis oefenen bij de mama’s 😉

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan