Supermarkt bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij kinderopvang villa kakelbont is er een supermarkt op alle 3 de groepen gemaakt. Bij de langkousjes,nilssons en Tommy’s en annika’s is er een hoekje waar het steigerhoutwinkeltje is omgetoverd tot supermarkt villa kakelbont.

In deze supermarkt is van alles bij elkaar te koop, groente/fruit/brood/ijsjes enz. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont vinden het heel leuk om te spelen in de supermarkt. Eerst werd er een demonstratiespel uitgevoerd waarbij de kinderen al meteen betrokken werden. De juf stond in de winkel en de kinderen mochten iets kiezen uit de winkel wat ze wilden kopen. Uiteindelijk mochten de kinderen onderling afspreken wie er etenswaren ging verkopen en wie die ging halen. Op deze manier leren ze zelfstandiger samen spelen, zonder hulp van de juf.

De ontwikkelingsgebieden die tijdens deze activiteit aan bod komen zijn de sociaal emotionele ontwikkeling omdat ze leren samen te spelen en om de beurt de winkeljuffrouw/meester spelen. Verder is deze activiteit bij de langkousjes, nilssons en Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont goed voor de taalontwikkeling, ze benoemen veel. Wat ze niet weten qua etenswaren, wordt door iemand anders benoemd. De kleuren worden benoemd zoals de groene peer en gele banaan. Soms hebben we in de supermarkt meer dan 1 product van iets dus de kakelbontjes leren tellen, dit zijn allemaal rekenprikkels.

Wat is het toch leuk (en leerzaam) om in de supermarkt van kinderopvang villa kakelbont te spelen!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan