Tuinders bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij het thema eet smakelijk gaan de kinderen van kinderopvang villa kakelbont meer leren dan alleen over eten wat opgegeten wordt. Eten kan ook vanuit de aarde groeien zoals een wortel of aardbeien enz.

De kinderen mochten een zaadje planten want dit groeit dan uiteindelijk uit in iets eetbaars. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Eerst mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont de aarde voelen, In het begin was dit nog hard en moest de aarde eerst zacht gemaakt worden. Dit werd met water gedaan, daarna zagen ze een zaadje (in dit geval was het een tuinkers) wat in de aarde mocht moest gaan zitten. Want als het zaadje goed water zou krijgen, dan zou het zaadje uitgroeien tot een tuinkers. Sommige kinderen van kinderopvang villa kakelbont kregen een eigen beker waar ze de zaadjes mochten strooien in de aarde. Andere kinderen deden deze activiteit als een groepsactiviteit en mochten samen in een grote bak tuinkers zaaien. Nadat de zaadjes in de aarde zaten moesten die natuurlijk eerst nog een beetje water krijgen. Anders kunnen de zaadjes niet gaan groeien. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont hadden heel goed geholpen. Nu de zaadjes nog regelmatig water geven en kunnen de kinderen de aankomende weken kijken hoe het gaat groeien tot een tuinkers!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan