Tafelactiviteiten bij dagopvang villa kakelbont in Venlo

photogrid_1473144044791

Regelmatig worden er ook tafelactiviteiten gedaan bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo. Deze activiteiten kunnen erg variëren, maar steeds is het voor de kinderen wel weer uitdagend en kunnen ze er uren mee spelen. De afgelopen tijd is er onder andere gespeeld met brooddeeg. De kakelbontjes van dagopvang villa kakelbont konden dit eerst lekker ontdekken met hun handen, hoe voelt het brooddeeg? is het hard of zacht? is het warm of koud? enz. Wat kun je allemaal met brooddeeg doen? Kun je hierin knijpen en er bolletjes of een lange slang van maken? Zoveel vragen voor de kinderen met het ontdekken van brooddeeg, ze waren allemaal muisstil en heel geconcentreerd bezig met het deeg.

 

img-20161010-wa0006

Voor de jongere kinderen is het bij dagopvang villa kakelbont ook een leuke uitdaging om te kleuren met vetkrijt (wasco). Voor de stiften zijn ze nog te klein en met potloden zie je niet zoveel op papier staan. De vetkrijt is een goed begin voor deze kinderen om te beginnen met het oefenen van “krassen” op het papier. Hoe kun je het beste de vetkrijt vasthouden? wat gebeurd er als ik hiermee op het papier kom? kan ik dit in de mond stoppen? De kinderen van dagopvang villa kakelbont proberen van alles met het vetkrijt.

Hoeveel zal er uiteindelijk van het vetkrijt op het papier zijn gekomen 😉

img-20160429-wa0009

Onze tafelactiviteit topper blijft toch nog steeds het zand!!!!Dit doen ze bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo nog steeds erg graag en kunnen zich hier uren mee amuseren……

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan