Tanden poetsende kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in venlo

PhotoGrid_1467723337539 IMG-20160705-WA0022 IMG-20160704-WA0001De kinderen mogen deze week laten zien hoe goed ze zelf al hun tanden kunnen poetsen! Hoe werkt dat ook alweer,en wat moet je met de tandpasta doen? De juffie doet het samen met puk voor Hoe je de tanden moet poetsen. Eerst moet je natuurlijk water op de tandenborstel doen en vervolgens wat tandpasta erop smeren. En daarna? Hoe ga je de tanden poetsen? De kakelbontjes mogen bij puk helpen om zijn tanden te poetsen en daarna krijgt iedereen een eigen tandenborstel om ook in hun eigen mond de tanden te poetsen. Ze moeten wel alle tanden poetsen, vooraan in de mond maar ook achteraan. Het is wat gezelliger als je met de andere kinderen de tanden kunt poetsen, kun je meteen bij elkaar kijken hoe het andere kakelbontje het doet. De meeste kinderen geven zelf aan dat ze thuis ook de tanden moeten poetsen dus die weten al hoe het moet. Ze vinden het heel leuk om alles zelf te mogen doen,het water op de tandenborstel en vervolgens zelf de tandpasta erop smeren. Daarna gezellig samen de mond weer spoelen in de wasbak (stiekem vinden de oudere kakelbontjes het lekkerder om de tandpasta op te eten,gelukkig is het kindertandpasta )

Ook is deze activiteit leuk voor de jongere kinderen en de baby’s. De baby’s kunnen op deze manier al een beetje kennis maken met de tandenborstel en wat ze hiermee moeten doen. Ze zijn de borstel echt aan het ontdekken,van onder naar boven dat zelfs de achterkant van de tandenborstel in de mond beland.

De kinderen die met deze activiteiten mee wilden doen hebben allemaal een eigen tandenborstel gekregen die ook mee naar huis mocht!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan