Spelen met verschillende materialen bij het leukste kinderdagverblijf van Venlo, Villa Kakelbont

PhotoGrid_1466099358939

De juffies van villa kakelbont zijn actief bezig met een andere manier van activiteiten aanbieden. We bieden steeds vaker materialen aan waar ze mee kunnen gaan spelen en vooral het ontdekken ervan. Dan gaat het niet alleen om het knutselen maar ook andere onbekende materialen zoals je hierboven op de foto kunt zien: scheerschuim.

We laten de kinderen zelf ontdekken en ook in welke mate de kinderen willen ontdekken wat ze met scheerschuim kunnen doen. Sommige kinderen beginnen meteen met de handen erin en alle kanten op smeren terwijl andere kinderen eerst even voorzichtig aanraken en kijken naar hun vinger (wat zit er nu eigenlijk op mijn vinger?) Er zijn ook kinderen die dit smeren op het gezicht en op de handen, op deze manier ontdekt ieder kind op zijn eigen manier wat scheerschuim is en wat je ermee kunt doen. Er zijn ook kinderen die andere kinderen nadoen dus dat ze scheerschuim op het gezicht gaan smeren omdat ze andere kinderen dit ook zien doen. De kinderen vinden het heerlijk om verschillende materialen te ontdekken en hier kunnen ze ook lang mee spelen.

IMG-20160530-WA0009Het plakken (knutselen) blijft ook nog steeds populair bij de kinderen, ze kunnen hier geen genoeg van krijgen. Vooral het plaksel op het blaadje smeren vinden ze nog het allerleukste om te doen 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan