Telactiviteiten bij de Tommy’s en Annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20170904-WA0000

We zijn sinds een paar weken begonnen met het thema “reuzen en kabouters” bij kinderdagverblijf villa kakelbont. De kinderen van de tommy’s en annika’s krijgen bij kinderdagverblijf villa kakelbont al hele moeilijke opdrachten. Ze zien allemaal paddenstoelen staan met witte stippen. Iedere paddenstoel heeft andere hoeveelheid witte stippen. De kinderen van het 3+ groepje van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen dus eerst de witte stippen tellen op de paddenstoel. Wanneer hebben ze alle stippen geteld en tellen ze soms ook 2x dezelfde witte stip op de paddenstoel? En welk cijfertje hoort dan bij het getal? Hoe ziet dit cijfertje eruit?

Als de stippen op de paddenstoel zijn geteld bij het 3+ groepje van kinderdagverblijf villa kakelbont, mochten de kinderen er zelf de hoeveelheid kabouters erbij plakken. Dus in de paddenstoel waar 2 stippen staan, mogen dan 2 kabouters in de paddenstoel. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten allemaal deze activiteit doen en elkaar ook helpen als het te moeilijk was.

21122468_1753448451626606_7477545327669623177_o

Je kunt deze activiteit op verschillende manieren uitvoeren. De tommy’s en annika’s zijn flink bezig met het tellen van de stippen van de paddenstoelen, de hoeveelheid kabouters die bij de stippen horen en het cijfertje. Pfff is wel hard werken hoor bij kinderdagverblijf villa kakelbont tijdens het thema van de reuzen en kabouters!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan