Thema activiteit met Puk bij kinderdagverblijf villa kakelbont

We zijn alweer flink aan de slag gegaan met het nieuwe thema bij kinderdagverblijf villa kakelbont. Deze week staat in het teken van verschillende onderdelen bij de activiteit voor de oudere kakelbontjes. Ze gaan kleren uittrekken bij Puk en weer nieuwe kleren aandoen (kijken of het niet te groot of klein is) de kleren in het wasmachine en daarna ophangen en proberen te strijken.

De activiteit begint bij Puk en dat hij heeft geknoeid op zijn kleren. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen helpen om de vieze kleren van Puk uit te trekken want die kleren moeten natuurlijk de was in. Is dit thuis ook zo? Als de kakelbontjes knoeien dat ze de kleren uit trekken en dat die dan in de was worden gedaan? En wat gebeurd er dan als de kleren gewassen worden? Is het vieze dan weer weg? Is de was dan ook droog of is die dan nog nat? De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont doen heel aandachtig mee tijdens de activiteit en willen ook allemaal helpen. In de kleinere groepjes maken we ook bewust groepjes met de jongere kinderen zodat ze kunnen zien wat er gedaan wordt en eventueel de kans krijgen om ook mee te helpen.

Nadat de kleren in de wasmachine hebben gezeten moeten die ook nog drogen want ze zijn nat, en na het drogen ook nog strijken. Wordt er thuis ook gestreken? En wordt daar ook de was opgehangen? En nu de kleren van Puk moeten drogen? Wat moet Puk nu aan?

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont gaan met Puk even naar de winkel om nieuwe kleren te kopen want anders heeft Puk geen kleren meer. In de winkel helpen de kinderen mee met uitzoeken. Zijn de kleren niet te groot of te klein voor Puk? En heeft Puk ook nog schoenen en sokken nodig? Gelukkig kunnen ze alles kopen in de winkel met Puk. Uiteindelijk ging Puk met hele mooie nieuwe kleren weg uit de winkel met de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan